Vakantie Polen

Vakantie Polen

P olen is misschien niet het 1ste land waar je aan denkt bij het op vakantie gaan met de caravan. De beste periode om op vakantie gaan naar Polen is in de maanden mei tot en met september omdat het buiten die maanden heel koud kan zijn. In Polen is het mogelijk op een strandvakantie te houden aan de noordkust maar je kunt ook het land in om te genieten van de mooie natuur en de Poolse cultuur. Het toerisme is Polen is steeds meer aan het groeien en er komen ook Nederlandse campings. Polen is in vergelijking met Nederland een goedkoop land, zo kun je voor weinig geld een leuk hotel in steden vinden of ergens op het platteland.

vakantie Polen
Strandvakantie

De zee ligt in het noorden van Polen, de Oostzee. De Oostzee is een goede zee voor een strandvakantie alleen moet je wel een beetje geluk hebben met het weer zoals dat in Nederland ook het geval is. Wel zijn de stranden prachtig geel en zijn er veel activiteiten te vinden in en rondom de zee. De stranden zijn ook kindvriendelijk omdat er veel minder massatoerisme te vinden is dan bij de stranden op de standaard plaats in Spanje en Frankrijk. De meest bezochte strandplaats van Polen is Sopot. In Sopot is de langste houtenwandelpier van Europa. Ook komen er jaarlijs zo’n miljoen toeristen. Ook kun je aan de Oostzee het Slowinksi National Park vinden dat is uniek natuurverschijnsel met duinen die bewegen, de duinen kunnen per jaar wel ongeveer 15 meter verplaatsen.

Duikvakantie

Omdat Polen veel meren heeft en dicht bij de Baltische zee ligt zijn er veel mooie plekken om te duiken. In de diepe meren in Polen waar veel te zien is voor duikers. Er gaan ook veel duikers duiken in de Baltische zee omdat daar nog veel wrakken zijn terug te vinden uit de 2de wereldoorlog. De scheepswrakken zijn voor veel duikers interessante plekken om te bezoeken.

Natuurvakantie

In Polen zijn veel mooie natuurgebieden bezocht kunnen worden door toeristen. Polen ligt vol met meren die veel toeristen trekken. De grootste meren in de toeristische regio van Polen zijn het Mamrymeer en het Sniardwymeer. In de buurt van deze meren zijn veel hotels te vinden en kun je een mooie wandeling maken langs de mooie meren maar ook is het leuk om met de auto rond te rijden naar verschillende plekjes om daar dan een wandeling te maken.

Dieren

In Polen komen ook veel diersoorten voor. In Polen zijn perfecte landschappen voor zoogdieren om te leven Je kunt er verschillende grote dieren vinden zoals wolven, lynxen, bruine beren en wilde katten. Ook komen er veel verschillende watervogels voor zoals zwanen, aalscholvers, ganzen, wilde eenden, reigers zwarte ooievaren, visarenden en raven voor in een rondom de meren in Polen. De meren zelf zitten vol met wel 55 vissoorten waarvan de bekendste de snoek, de baars, de forel, de zalm, de karper en de paling de bekendste zijn. Het grootste zoogdier van Europa de wisent. Tijdens je vakantie door de natuur is het mogelijk om deze dieren te spotten.

Terug naar boven