Rondreis Polen

De leukste manier om veel van Polen te ontdekken is toch wel een rondreis door het hele land, met een rondreis kom je op de mooiste en interessantste plekken van heel Polen. In het noorden van Polen vind je mooie landschappen met dieren die in Nederland niet voorkomen. In het zuiden van Polen vind je veel mooie berglandschappen. Terwijl in boven in Polen de Oostzee of Baltische zee te vinden is met prachtige goudgele stranden.

12 daagse rondreis door Polen met de bus

Een 12 daagse rondreis is de perfect manier om uitgebreid kennis te maken met Polen. Tijdens de rondreis bezoek je de mooiste en bekendste plekjes van Polen maar ook de heftige overblijfselen uit de 2de wereldoorlog zoals het vernietigingskamp Auschwitz en het Wolvennest wat vroeger het hoofdkwartier van Adolf Hitler was. Verder kom je in verschillende steden waarbij je de binnensteden kunt verkennen en kunt zien hoe mooi de centra van steden zijn. Ook zijn de touren inclusief gidsen waardoor je zeker weet dat je de leuke en mooiste plekjes krijgt te zien.

12 daagse rondreis door Polen, Wit-Rusland en Kaliningrad

De bus vertrekt vanuit Amsterdam naar Wit-Rusland waar de reis begint in Minsk waar veel moderne gebouwen staan omdat de stad het heel zwaar heeft gehad tijdens de 2de wereldoorlog. Er staan wel nog wat oude gebouwen die een typisch Russische bouwstijl hebben en mooi zijn om te bekijken. Het plan is om een paar dagen te verblijven in Minsk om er zoveel mogelijk van te kunnen zien. Na de bezoeken aan Minsk is het de bedoeling om naar een natuurreservaat in Wit-Rusland te gaan waar je kunt genieten van een mooie natuur en verschillende dieren kunt bekijken zoals elanden en wolven. In de buurt van Polotsk vervolgens gaan we naar Polotsk zelf om daar het stadscentrum te bezoeken waar nog veel Sovjet gebouwen en geschiedenis te vinden is.

rondreis polen

Kaliningrad

Ver volgens rijden we door richting Kaliningrad om onderweg op een aantal plaatsen te stoppen om prachtige kastelen te bezoeken en stoppen we een dag bij het Belovezhskaya Puscha nationaal park daar kun je ook weer genieten van de mooie natuur en vind je wilde bizons en mooie wouden. Als we in Kaliningrad aankomen stoppen we bij een plek waar verschillende rivieren en meren bij elkaar komen wat voor een prachtig zicht zorgt. Nu we in Kaliningrad zijn heb je de mogelijk om een aantal dagen vrij de stad te bezoeken en hebben we een aantal aanraders voor je zoals musea en gezellige gebieden.

Polen

Nadat we een aantal dagen in Kaliningrad zijn geweest is het tijd om verder te rijden naar Polen. Op de weg naar Gdansk komen we langs een prachtig kasteel waar je de tijd krijgt om het kasteel te bezoeken en rijden we vervolgens verder naar de havenstad Gdansk aan de Oostzee. Gdansk was vroeger een van de belangrijkste havensteden van Europa. In Gdansk kun je een tocht met een boot door de stad maken waar je de plaats kunt zien waar de 2de wereldoorlog uitbrak. Vervolgens rijden we via Polen terug naar Nederland en worden er nog verschillende stops gemaakt bij mooie natuurplekken en leuke bezienswaardigheden.